lördag 9 april 2016

Psalm 14 The fool in his heart KJV Scripture (Abigail Miller)


The fool hath said in his heart, there is no God
Dåren säger i sitt hjärta: Det finns ingen Gud

Abigail Miller Ps 14 https://www.youtube.com/watch?v=xGC2JPPZf5w

Vad Gud kallar dåre är en människa som gör onda saker och sen säger: Det finns ingen Gud. Alltså inget ansvar för vad man gjort.
Många är människorna som tror att allting mäts med människors mått, att slumpen styr universum, och att människor är "välutvecklade djur" som kämpar för sin plats på jorden, stark mot svag, rovdjur mot den som äter gräs. Och att bara den starkare överlever. Detta blir dåraktigt först när man samtidigt ur ena mungipan pratar om moral och mänsklig etik för att lösa människors problem utan Gud.  

Tre frågor 

1 Varför ska vi prata om etik när naturen sköter urvalet av vem som överlever - utan vår hjälp? Ska de svaga ha draghjälp? Det stör det naturliga urvalet. 
2 Vinner de starka exemplaren för att slumpen styr urvalet? (??) Om inte slumpen styr helt: Finns det då en större plan för hur naturen fungerar? Eller inte? Hur ska ni ha det? Haha! 

3 Slumpen skulle väl inte skapa människor som är överlevnadsdugliga - om de själva tänker tankar som leder till att den svage överlever och tar energi från den starke - så den får svårare att överleva...Brukar örnen sörja åkersorken han smaskar på? 

Hur dessa resonemang går ihop kan bara det Gud kallar dåre förstå...

Exempel diskussion med ateisten Stephen Fry

https://www.youtube.com/watch?v=eJQHakkViPo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar