måndag 28 mars 2016

Three Quran verses (David Wood)

Tre verser ur Koranen varje kristen bör känna till

Kristna behöver lära sig lite om Islam. I denna video tar David Wood upp tre verser han tycker vi behöver känna till. 

Islam förnekar Nya testamentets budskap på alla punkter. Och samtidigt har många av dess utgångspunkter mtats direkt ur Bibeln. Isa, dess Jesusfigur, är en mytisk figur konstruerad ur gnostiska fabler och rabbinska källor Muhammed säkert plockat upp på sina resor i Egypten och Syrien och bland judar i Mecka.

1. Surah 4:157

Islam förnekar att Jesus korsfästes och att han dog. Det bara verkade så. Detta är en klassisk villolära (form av docetism). Jehovas vittnen tror att Jesus dog på en påle och inte spillde blod. Så kan hans blod inte försona oss som Guds lamm. Poängen med liknande villoläror om korset är att få en Jesus som är oförmögen att frälsa syndare.

 2. Surah 5:47

Muslimer beordras i den här versen av Allah att bedöma saker efter vad Nya Testamentet säger. Men så klart får de inte det för Islam förnekar NT:s grundbudskap!
 
 3. Surah 9:29

Vers som terrorgruppen ISIS praktiserar idag: "Slå ned de som inte tror på Allah eller den sista dagen bland kristna och judar tills de betalar Jizyah (skatt) och är underdåniga."

David Wood är en kunnig kristen apologet som varnar för Islams utbredande i västvärlden, och som i många debatter informerar och förutser konsekvenserna av detta.
 
Three Quran verses every Christian should know
https://www.youtube.com/watch?v=n5Nu6EabQD8





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar