måndag 18 april 2016

Den som tror på mig ska ha evigt liv (Jesus Kristus)


Evigt liv

Jesus säger att den som tror på honom inte ska förgås, utan ha evigt liv (Joh 3:15).

Precis som Mose lyfte upp ormen i öknen, så måste Människosonen bli upplyft, så att var och en som tror på honom inte ska förgås, utan ha evigt liv (Joh 3:14-15).

Johannes: Och detta är vittnesbördet: Att Gud har givit oss evigt liv, och att det livet finns i hans Son (1 Joh 5:11).

Och vi vet att Guds Son är kommen och har givit oss insikt så att vi kan känna honom, han som är sann, och vi är i honom som är sann, ja, i hans Son Jesus Kristus. Detta är den sanne Gud, och evigt liv (1 Jo 5:20).

Se upp till honom

Jesus offrades en gång för alla.

Han talar om att vi ska se upp till honom på Korset, som dött för mänsklighetens alla synder och skulder till Gud. Han tog vårt straff.

Hade han inte gjort det skulle vi knappast varit här idag. Varför skulle Gud stå ut med oss, om han inte ser oss vända tillbaka till honom? Och att han lovat oss sin försoning. Men vill vi bli försonade egentligen? Nej, vi tror att Gud ger oss liv här på jorden för att se oss leva utan honom och aldrig tacka eller ägna honom en tanke - om nu ingen i vår närhet dör, eller vi börjar ha dåligt med pengar, eller går genom något är riktigt jobbigt, då börjar Gud bli intressant...Jag var likadan, lovar det!

Vad ska jag då göra för att bli frälst från Guds vrede?

Vem som helst som tror att Jesus är Guds Son, som offrat sig för dig: Dina synder och misslyckanden, ditt hat och bitterhet, din lusta och lögn. Som tror att han gjort vad Gud kräver av dig som människa - kan få förlåtelse för synderna och få nytt liv av Gud. Detta liv finns i Jesus Kristus och genom att bli född på nytt av Guds Ande tillhör du honom. 

Gärningar?

Inga religiösa ritualer eller något vi själva kan göra hjälper dig att försonas med Gud på egen hand. Man måste ge upp! Tro att Gud vet vad han gjort för att vi ska komma tillbaka. Den som tror är inte dömd. Men den som inte tror är redan dömd. Det är nästa bättre att inte tro på någonting, än att tro massa saker om Gud som Gud inte lyssnar till.

Omvändelse?

Omvändelse är att vända sig till tillbaka till Gud och be honom om förlåtelse. Hela livet ändras och ett nytt liv vill han ge dig. Av sig själv.

Verserna (ovan), det budskap som kallas Evangeliet (glatt budskap om förlåtelse) finns i Johannes evangelium kap 3 och Johannes första brev kap 5. 

Att bli frälst

Det behöver inte vara svårt att bli frälst. Kalla på Herren och du ska bli frälst. Se upp till honom och be honom förlåta dina synder och ge dig av sitt liv och sin frid. (Rom 10:9, Rom 10:13, Hebr 12:2). Läs evangelierna. Du kommer se att han talar sanning. 

Svårigheten är att se upp till honom. Vi ser ned på honom...Dagen kommer då det kan vara för sent. 

Video amerikansk husförsamling (Joh 3:14-15)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar