lördag 2 april 2016

Varför tala i tungor (Danny Castle)


Danny Castle som är en frisk fläkt (gammaldags baptistpastor från South Carolina) går här i videon igenom varför han och kyrkan han leder inte talar i tungor.

"Om vi ska ära Gud, så låt oss göra det efter boken," säger han. 

Ser man till verserna i Apostlagärningarna där man talar i tungor på Pingstdagen, är det utländska språk som talas. Apostlarna (och församlingen) vittnar om evangeliet på språk man inte normalt talade. Hela världen har sedan fått höra Guds budskap om frälsning. Tungotal är en gåva av den Helige Ande och något väldigt speciellt. Och något som idisslats ända sedan pingstdagen...

Att ha ett privat bönespråk som ingen utomstående förstår bygger upp den som ber själv (Paulus ord i 1 Kor 14). Men det ger inte andra som lyssnar särskilt mycket. Hur ska man förstå vad som sägs? Tungotal är en stämningshöjare som hetsar upp församlingen - ungefär som diskomusik och strob-blixtar på ett dansgolv hetsar upp de dansande.

Danny Castle talar inte i tungor. Men han gapar och hetsar upp sig under predikan mer än många andra! Det är normalt ingen brist på entusiasm!

Danny Castle, Why we don´t speak in tongues
https://www.youtube.com/watch?v=1ZcvzmMA8MU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar